10 nap alatt gyalog a Balaton körül

Balaton Camino

Körbesétálni a Balatont? Februárban?!

2017. február 01. - balaton.camino

Ezek az első kérdések, amikkel találkoztunk az utóbbi pár napban, amellett, hogy kik vagyunk. Nos, a válasz valahol teljesen egyszerű és számunkra egyértelmű: három jó barát, aki a napok nagy részében együtt dolgozik, úgy döntött, hogy szeretne kicsit lelassulni és egy régi álmot megvalósítani.

A Balaton mindannyiunknak sokat jelent, mindegyikünknek kicsit máshogy. És mindhármunkban él a körbekerülés vágya, vagy így, vagy úgy. A gyaloglás a legnehezebb út, de egy olyan módja a körbekerülésnek, ami a leginkább meditatív és így télen számunkra pont a megfelelő tevékenység. „Amikor a vonatról pillantasz meg valamit, vagy bringával gurulsz a Balaton körül, mindig azt érzed, vissza kell majd még térni oda, amit épp elhagytál. Rengeteg ilyen képzeletbeli feljegyzésem van a helyekről, amiket meg kellene újra nézni, a legjobb panorámás padoktól a kedvenc retró üdülőimig. Számomra a gyaloglás lassúsága az egyik legfontosabb, hogy lesz időnk” – mondja Judit.

Téli szürrealitás, fakó színek, fehér ködök, sötétkékek, havas szőlőhegyek, befagyott strandlépcsők és vízibiciklik, térdig érő hóból kilógó lángos és vattacukor feliratok...és persze lobogó cserépkályhák, amiknek az oldalába letelepedhetünk, meleg levesek, finom borok, mosolygós arcok és ráérős beszélgetések. Azt gondoljuk, ezek várnak ránk. „Sokat voltam a Balatonon, de valahogy soha nem volt olyan biztos helyismeretem, hogy tudjam, melyik falu pontosan mi után következik. Most aztán lesz alkalmam végigjárni mindent a part mentén! Szeretek túrázni és nagyon érdekel, milyen lesz menetelni, hallgatni a madarakat, csöndben lenni. Igen, várom a csöndet.” – mondja Anna.

„Szeretem a Balatont télen és nyáron, a helyieket, a vendégváró arcokat, a gasztronómiát, azt, hogy évről-évre fejlődik, hogy – nekem legalábbis biztosan – nem 3 hónapból áll. Akkor érkezem meg, amikor Kenesénél először meglátom és veszek egy nagy levegőt. Megérkezés, ez érdekel, időt adni a megérkezésre. Hetente akár többször is megteszem autóval a Balaton-Budapest távot. Most végre lesz időm mindent jól megnézni és nem csak kapkodni a fejem” – mondja Dóri.

Kövessetek minket! Anna, Dóri, Judit

16403048_1912144425671152_3512947448903785558_o.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://balatoncamino.blog.hu/api/trackback/id/tr912172912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása