10 nap alatt gyalog a Balaton körül

Balaton Camino

Itt van az ősz, egy napra beköszönt - Keszthely >> Balatonederics

2019. október 10. - schereranna

Amikor reggel felvettük az esőkabátokat, kikandikáltunk a szállásról a szürke időbe, nem is gondoltuk, hogy ilyen vidáman, sokan, csillogó szemekkel vártok majd. Egyértelmű volt, nem kérdés, hogy az út folytatódik, ha esik, ha fúj. Orbán Peti, napi fotósunk ma még nem tudott annyit drónt röptetni, de a holnapi napsütésben újra próbálkozik:)

camino1010_09.JPG

camino1010_07.JPG

"Valamiért minden TV mára időzítette a forgatást, pedig tudtuk, ma lesz a legrosszabb idő. Jött az ATV, a Keszthely TV, az MTVA, a Petőfi TV, én meg nagyon sok helyen leszek kapucniban látható, meg ti is, ahogy bandukoltok. Kérdezték is, hogyhogy ennyien, az eső ellenére. Nem is értem, miért gondolja bárki is, hogy egy kis eső megállít egy ilyen elszánt csapatot! Egyre inkább érzem, hogy együtt megcsináljuk, megcsináljátok, húzzátok egymást erőre, szuper ezt kívülről látni. Az eső ellenére is ez egy könnyebb szakasz volt, beérve a célba hazaszöktem aludni Hegymagasra és begyújtottam a kályhát. Ajándék ez a nap is, hát még a következő, amikor a nap is előbújik!  

Innen üzenem: tessék elindulni, olyan 20-25 fokos napsütéses hétvégénk lesz, hogy minél többen gyertek gyalogolni!" / Dóri

camino1010_10.JPG

camino1010_23.JPG

"Az ősznek sok-sok színe és változata van, és persze csodálatos a napsütéses, melengetős október, de én eléggé csípem azt, amilyen a mai időjárás volt, nekem ez az igazi ősz. Esik, néha kicsit, néha nagyon, néha be kell húzódni valami alá és várni, aztán továbbindulni. Nyirkos ruhák, ázott falevelek, bepárásodó szemüvegek, esőcseppes táskák és telefonkijelzők - szóval minden olyan klassz dolog, amikről tudom jól, hogy másokat nagyon idegesítenek.

Ma Orbán Peti jött velünk és készített szuper képeket, vele beszélgettünk a wales-i időjárásról, arról, hogy ott fúj a szél és csapkodja az arcodba az esőt, és hideg van folyamatosan, >szörnyű és ott mégis laknak emberek< mondja Peti, én meg olyan boldog vagyok, mert tudom, hogy mi holnap odaköltöznénk boldogan Tahitótfaluról a ködös-vízes-szeles-zöldes bármelyik szegletébe a világnak, persze nem azért, mintha otthon nem szeretnénk lenni, merthogy szeretünk nagyon. Csak hát egy állandó őszt is el tudok képzelni, amiben elég is lenne egy garnitúra ruha, túrabakancs-kollekció, ügyes esőkabátok, fülvédők és sapkák, sok száraz zokni, pár pulcsi és hosszúnadrág, aztán tőlem fújhat, eshet, jöhet minden dolog, amit mások utálnak.

Holnap már ismét szép napsütés lesz, és azt is szeretni fogom, de azért lehetne már ősz huzamosabban, úgy Anna-módra, ahogy ma volt." / Anna

camino1010_04.JPG

camino1010_37.JPG

camino1010_45.JPG

"Nézem a ma készült szakadó esős képeket amiket küldtek a Balaton Caminós útitársaink, és egész hülye örömöt érzek: olyan vidámságot látok a zizegő esőkabátok alatt, pedig sokan már sokadik napja gyalogoltok, a csapkodó eső mellett vízhólyagok, sántítás is nehezíti a menetet, mégis mindenkinek van egy mosolya, sokaknak egyre szélesebb. Reggel én is nagyon mosolyogtam, amikor megláttam a közös képünkhöz felsorakozva, hogy ATYAVILÁG, rengetegen vagyunk!

Csomószor elmondtuk már, de úgy örülünk, hogy jöttök, láttok, kóstoltok, felfedeztek és osztozunk ebben a nagy közös Balaton-szenvedélyben. Tudom, hogy van akinek otthonról szurkolnak, van aki saját szurkolótáborral érkezett, van akinek telefonos segítség kell (ma reggel nekem sem ártott némi otthonról érkező biztatás) a továbbhaladáshoz, de aztán csak megyünk tovább mindig, egyik lábunk a másik után. A Csókafészekben billent helyre teljesen a világ rendje, bedurrantott kályha mellett száradtak a bakancsok, pálinkás poharak koccantak és Flexagil illata áradt: Balaton Camino hütte edition. Most már a szálláson egy pléd alatt figyelem a tévés időjósokat, akik azt állítják, hétvégére már rövidnadrágos, kisszoknyás idő lesz, úgyhogy irány Badacsony, este bográcsozunk!" / Judit

 

camino1010_46.JPG

camino1010_50.JPG

 

 

 

 

footer_bloghu.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://balatoncamino.blog.hu/api/trackback/id/tr6715216468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása