10 nap alatt gyalog a Balaton körül

Balaton Camino

Szepezdről a második félszigetre // 4. nap

2018. május 21. - balaton.camino

Kíváncsi voltam, milyen lesz a kutyával gyalogolni, mert a magyar agár nem éppen a csapatban “poroszkálásra” született. Aztán valahogy mindenkitől kapott egy kis babusgatást, többen sétáltatták, és most a Báró is elmondhatja magáról, hogy teljesítette a Szepezd-Szigliget távot. 

lepesek_4nap.jpg


Apropó Szigliget: megint egy félsziget-szerű képződmény, ami hosszabb gyalog, mint gondoltam. Tihannyal is mindig az van, hogy már mindjárt, már mindjárt, már mindjárt...aztán csak erőn túl ér el az ember a végére. Mire estére felértünk a Villa Kabala teraszára már megint úgy éreztem nem tudnék már tovább menni - persze az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ez a csodás épület a hegy oldalában van, és hát a jó kilátásért meg kell küzdeni.

33103747_10214576514440426_2839376671495159808_n.jpg
A mai nap is elég eseménydús volt, nem csak a csatlakozóink között vannak nagy újrakezdők, bevállalósak és nagyot álmodók. Ilyenek a Villa Kabalások is, Fölföldi Peti pesti sikerekkel a háta mögött tért vissza a gyökerekhez és tervezett Szigligetre egy apartmant és éttermet, ahol édesapja borai vannak az itallapon. Aztán ott van Jászai Heni, aki egy ikonikus badacsonyörsi épületet újít fel épp, Vánkos néven, a szobákban idén júniustól már aludni is lehet. És itt van Tóth Ádám és a Pláne Badacsony borterasz - ahol én tavaly le is ragadtam. Ádám Budapestről költözött le, 5-6 éve bolondult bele a borokba, kezdett el borászatot tanulni, szőlőt művelni, majd nyitotta meg a borteraszt öccsével. Ja, és a Pláne, meg a Vánkos épülete is felkerült a Fortepan albumunkba! // Dóri

Ma nemcsak a táj változott a legkedvencebb irányomba - a víz és a hegyek optimális arányú eloszlására -, hanem végre megjelentek kedvenc kis elárusítóhelyeim, a balatoni becsületkasszás asztalkák is. Jelentem, itt a fűszernövények, eprek, meggyek, és a Búvár zsebkönyvek szezonja! Remélem még sok ilyet tudok fényképezni nektek:

image4.jpeg

image3_1.jpeg

image1_10.jpeg

image2_5.jpeg

A Hegyestű és a Badacsony bármilyen szögből nézve a megunhatatlan kedvenceim, de aki velünk sétált ma, az tudja, hogy az egyik legjobb kanyar az, amikor az egyik pillanatban még a Badacsony mellett gyalogolsz, aztán Szigligeten járva pedig hirtelen megpillantod a messzi távolban. Mert elég nagyokat megyünk, lássuk be. Holnap megérkezünk a 100. kilométerhez, aztán hamarosan ráfordulunk a déli partra. Jó társaságban gyorsan megy az idő!

Napok óta visszhangzik bennem a füredi Dobai Andris mondata, hogy "a jó pezsgő a hónod alá nyúl és felemel", és amikor mai szállásunk, a Villa Kabala kapujában egy pohár bodzás habzóbort nyomtak a kezembe, akkor hirtelen a helyére került ez is. Kell egy nagyot kutyagolni a szigligeti túra végén, de ha szeretitek magatokat egy kicsit, akkor belerakjátok ezt a kanyart, és megpihentek egy valamire a teraszon. Ha addig nem simított ki a Balaton, akkor ez a hely rendberak. // Judit

_mg_2372.jpg

Szóval az van, hogy nem sikerült beszélgetnem mindenkivel, pedig szerettem volna, de sok-sok új csatlakozónk van, és én se vagyok mindig beszédes, főleg, ahogy szaporodnak a kilométerek. Egy-egy napon belül a távoknál se könnyű felmérni, hogy vajon majd ki hogyan teljesíti, mert sokan vagyunk, más a tempónk, mást nézünk meg és állunk meg egy-egy fotó erejéig. A nagy reggeli gyülekezőnk után elkezdenek kisebb csoportok kialakulni, épp ezért mindig megbeszélünk találkozókat, időpontokat (plusz/mínusz érkezés-indulással), hogy aztán megint együtt legyünk.

Én - és szerintem Dóri, Judit is - mindenkit arra buzdítok, hogy azt tegye, ami jól esik neki, hiszen nem baj, ha ez az út mindenkinek más kicsit, a sajátja. Remélem, hogy minél több Balaton Caminóssal tudok beszélgetni, egy-egy mosolyt váltani, szerencsére már sok ilyenben volt részem a 4 nap alatt. Mindenesetre azt látom az arcokon, hogy a lassan már 100 km (!!!) ellenére is vagy éppen pont ezért, mindenkinek jó érzés itt lenni a Balaton partján, és kivenni a saját részét a Balaton Caminóból. // Anna

_mg_2628.jpg

Nézzétek meg a 4. napunk képeit, a csodaszép képeket köszönjük Lili Chripkonak. <3

footer_nb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://balatoncamino.blog.hu/api/trackback/id/tr6713991298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása