10 nap alatt gyalog a Balaton körül

Balaton Camino

Elindultunk! // 1. nap

2018. május 18. - balaton.camino

 

elsonap_lepes.jpg

"Elmondtuk sokszor ugyan, de a reggeli megilletődés után aztán felfogtam, hogy az idei Balaton Camino tényleg más lesz, mint a tavalyi. 22 vállalkozószellemű (vagy inkább elvetemült:) ember indult el ma Akarattyáról. Táskavariációk és érdeklődő kérdések kísértek ma minket, az egyik leghosszabb szakaszunkon. Van, aki végig tervezi az utat velünk, mások ma tudtak csatlakozni vagy 2-3 napos szakaszokra. Izgalmas, hogy kit mi vesz rá erre az útra, most már tőlük is meg lehet majd kérdezni, hogy honnan jött az ötlet." // Anna

32872544_2152982518254007_5157568394584653824_n.jpg

"Na, hányan lesztek?" Ezt a kérdést tették fel nekem az elmúlt 1 hétben a legtöbben, és minden nap kicsit széttárt kezekkel mondtam, hogy hááát, biztos leszünk jópáran, meg hogy sok az érdeklődő, de ki tudja hányan jönnek majd. Aztán amikor ma fél órával indulás előtt bekanyarodtunk az akarattyai állomás melletti parkolóhoz, és ott már hátizsákos emberek szendvicseztek nagy vidáman: na akkor már tudtam, hogy leszünk, nem hárman, nem öten, hanem elég sokan. 

Végül 22 emberrel, egy kutyával és a világ legjobb fej tévéstábjával indult neki az idei Balaton Camino, és ma rögtön a 10 nap egyik legkeményebb napját le is nyomtuk. Büszke vagyok a mai kis csapatra és minden csatlakozónkra, szuper volt ahogy az elmúlt napok-hetek tervezgetései, Facebook üzenetei mellé hirtelen igazi emberek és arcok, meg igazi megpakolt hátizsákok társultak: innen is integetünk a Legkorábban Kelők Díjat érdemlő debreceni lányoknak, a legvagányabb duracellnyuszinak, akiről kiderült, hogy nagymama, és mai helyi idegenvezetőnknek, aki hihetetlen helyismerettel szegődött mellénk és például a kenesei magaspart egyik növényéről, a máshol szinte fellelhetetlen tátorjánról is mesélt nekünk. Meg persze mindenkinek, csodás, hogy jöttetek!

Most már a Pelso Campingben lazítunk a mobilházunkban, holnap pedig kiderül, hogy milyen az, ha erre a látványra ébred az ember." // Judit

panorama.jpg

"Túl vagyunk az első napon, huh, az egyik leghosszabb szakasz. Megadtuk a módját az elindulásnak, innentől vinni fog a lendület. Mindenféle szponzoráció nélkül köszönöm a Nike mérnökeinek, hogy megtervezték azt az állítólag tényleg gyaloglásra kitalált cipőt, ami úgy tűnik, beváltja az ígéreteket és végigvisz az úton. Három dologról szeretnék írni, itt is van az egyik: jó cuccok. Jó cuccokat vettem, ha kellett drágákat, és most a zsáktól nem fáj a hátam, a zokni nem dörzsöl és a nadrág nem vág. Kis dolgok ezek 5 kilométeren, nagyok 220-on. Persze az izomláz megvan, vagy ahogy út közben az egyik csatlakozó srác mondta, izomhiány. Na majd a végén az is lesz.
img_6173.JPG
Kevés olyan kő egyszerű dolog szórakoztat jobban az olyan oldalaknál, mint a Kulka János Rajongói Oldal, a fájóan hiányzó Minden nap ugyanaz a kép Zámbó Árpyról, vagy a Balaton Tagadók klubja. A tömény és öncélú hülyeség művészien kifinomult formái, ezért is vagyok büszke arra, hogy utóbbira felkerült a sétálásunk. Mindent elértünk. És bár a Balaton tagadók szerint nyilván nincs mit körbesétálni, én azt hiszem a fáradtságom nem lesz optikai csalódás a végére. Innen is nagy pacsi nekik!
A harmadik dolog, amiről írni szeretnék, egy nagy kedvencem, a balatonalmádi előtti kürtős kalácsos megállító installációja. Télen-nyáron, dacolva széllel, faggyal, esővel, trendekkel, van valami, ami állandó. És ez megnyugtató. Hosszan tudnék írni arról, hány éve figyelem, vajon marad-e, eltűnik-e, kerül-e rá mű kürtős kalács, hunyorgok a ködben, ott van-e, lebontja-e az új idők szele. De nem! Van valaki, aki rendületlenül hisz a megállító erejében, és úgy tűnik, az élet őt igazolja. Már csak egy dolog maradt ezzel kapcsolatban: jövőre megkóstolni ezt a kürtős kalácsot!
img_6200_1.JPG
Ja igen, és van egy negyedik is. Meglepően sokan jöttök velünk, követtek, szurkoltok, olvastok és úgy tűnik, ez sokaknak ad is valamit. És persze nekünk is, ezért ülünk most is laptoppal a kezünkben és írjuk ezeket a sorokat. Köszi!" // Dóri

 

MEGÁLLÓINK, amiket szerettünk:

Biciklis és gyalogos megálló és felújított gyalogutak Balatonfűzfőnél

Ebéd Balatonalmádiban a Veganeeta teraszán narancsos kávéval és cascarával

Piknik fröccsökkel és 100% Balatonnal a Homola Pincészettel

Vacsora a Sáfránkert Vendéglőben

Puha ágyak a Pelso Camping mobilházaiban

SZOLGÁLAT KÖZLEMÉNY a 19. reggeli indulásról: a találkozó reggel 7:00 a Balatoni út (Paloznaki Balatoni út) és a 71-es kereszteződése, GPS szerint itt: 46.979528, 17.944429

indulas.jpg

 footer_nb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://balatoncamino.blog.hu/api/trackback/id/tr3213978364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása